X

Els antecedents de Matas acceleraran el seu ingrés a presó

La de Nóos és la tercera condemna en ferm per a l'ex president

12/06/2018

Els antecedents de Matas acceleraran el seu ingrés a presó

El Tribunal Suprem ha confirmat, aquest dimarts, la sentència de tres anys i vuit mesos per a Jaume Matas. L’expresident tornarà a la presó pels delictes de prevaricació en concurs amb falsedat i frau a l’administració. És la tercera condemna ferma per a Matas qui, a més, queda inhabilitat per a càrrec públic durant 7 anys.

Matas ja va passar 9 mesos a la presó per la contractació del periodista que li feia els discursos. Aleshores, va ingressar al centre penitenciari de Segòvia. Argumentava que tenia problemes de salut, i fins i tot el vérem amb el cap embenat. Darrerament, ha presentat una imatge molt més recuperada. Aquest dimecres, ha de tornar a l’Audiència Provincial per comunicar-li que ha d’ingressar a la presó.
I aquesta vegada, amb la pena més alta que li han imposat fins ara: 3 any i 8 mesos. Els seus antecedents poden accelerar l’ingrés a presó, assegura el jutge en excedència i diputat d’Units Podem, Juan Pedro Yllanes.

La confessió parcial que va fer durant el judici no l’ha salvat de tornar a la presó. D’ençà que va quedar en llibertat, l’han jutjat ja cinc vegades. Però fins ara, les penes només eren de multa o d’inhabilitació. Ara el cas Nóos el situa de nou a les portes del recinte penitenciari.

El Govern confia a recuperar 700.000 euros arran de la sentència

12/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris