X

Urdangarin i Torres tenen cinc dies per entrar a la presó; Matas ho ha fet aquest dimecres

Jaume Matas no ha acudit a recollir l'ordre i ha comunicat que ingressa voluntàriament a Aranjuez

13/06/2018

Urdangarin i Torres tenen cinc dies per entrar a la presó; Matas ho ha fet aquest dimecres

L'entrada i la sortida d'Iñaki Urdangarin a l'Audiència de Palma.

L’Audiència de Palma ha donat cinc dies a Iñaki Urdangarin i Diego Torres per a ingressar a presó. Torres ha arribat puntual, a les 9.00 hores, a l’Audiència de Palma. L’exduc de Palma, que ha aterrat en un vol procedent de Ginebra pocs minuts abans de les 10.00 hores, ho ha fet passades les 12 hores i només ha estat prop de 10 minuts a la sala, que no li ha retirat el passaport.

Jaume Matas no ha acudit a recollir l’ordre i ha comunicat a través d’un dels seus advocats que ingressa voluntàriament avui a la presó madrilenya d’Aranjuez. Aquesta és la tercera condemna ferma contra l’expresident balear. Matas ja va complir 9 mesos per tràfic d’influències a la presó de Segòvia, i encara té causes pendents.
 Quin paper jugaven Urdangarin i Matas al cas Nóos?

El Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimarts la condemna de 5 anys i 10 mesos de presó per Iñaki Urdangarin i de 3 anys i 8 mesos per a Jaume Matas per un delicte continuat de prevaricació en concurs medial amb un delicte de falsedat en document públic i amb un delicte de malversació de cabals públics.

La Sala penal ha rebaixat en cinc mesos la condemna pel cas Nóos a Urdangarin, el marit de la infanta Cristina i cunyat del rei Felip VI. L’exduc de Palma havia estat condemnat a sis anys i 3 mesos de presó per l’Audiència Provincial de Palma de Mallorca per delictes de prevaricació, malversació, frau, tràfic d’influència i dos delictes fiscals relacionats amb l’activitat de l’entitat sense ànim de lucre. Així mateix, la infanta Cristina només haurà de tornar la meitat dels doblers.

Més informació:
 Interior suggereix la presó de Maó i una d’Àlaba perquè Urdangarin compleixi la seva pena 
 Llegeix aquí, en PDF, la sentència íntegra del Suprem

13/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris