X

El germà del pilot desaparegut demana la col.laboració ciutadana

Continua la recerca del pilot i l'avioneta de l'IBANAT desapareguda ahir capvespre

13/06/2018

El germà del pilot desaparegut demana la col.laboració ciutadana

Continua la recerca de l’avioneta de l’IBANAT. Ja fa més de 24 hores que se’n va pedre la pista. Avui el germà del pilot s’ha desplaçat a Mallorca per conèixer els detalls de l’operatiu. Fa una crida als ciutadans per ajudar a trobar-lo amb vida.

Al pilot l’avalen més de 1.300 hores de vol. Coneix a la perfecció l’avioneta que pilotava, un Air Tractor de 15 metres, denominat Rojo. Més de 26 hores després d’establir-se el darrer contacte amb el pilot, continua la recerca. El Govern de les Illes i l’Exèrcit Espanyol no escatimen esforços per trobar aquest expert en la lluita contra incendis.

De moment no es descarta cap hipòtesi tot i que la recerca se centra a la mar. Els serveis d’emergència creuen que si l’avioneta hagués tocat o impactat a terra, ja s’hauria localitzat. La caixa negra de la nau serà clau per revelar allò que hagi pogut ocórrer. Aviació Civil s’encarregarà de reconstruir els fets i aportar llum a les circumstàncies del que podria confirmar-se com un sinistre.

Avui capvespre s’ha celebrat una reunió de coordinació dels organismes implicats en la recerca. Al vespre continuaran amb l’operatiu els mitjans aeris del SAR amb visió nocturna. A més s’ha demanat que s’hi incorpori un vaixell militar caçamines, que pot rastrejar el fons marí a grans profunditats. Demà s’activarà un dispositiu especial de recerca terrestre.

13/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris