X

Dimiteix Màxim Huerta, el ministre més breu de la democràcia

José Guirao el substituirà com a ministre de Cultura i Esports

13/06/2018

Dimiteix Màxim Huerta, el ministre més breu de la democràcia

El Govern de Pedro Sánchez ja ha registrat la primera baixa. Màxim Huerta ha presentat, aquest dimecres,, la dimissió com a ministre de Cultura i Esports. I tot després que es difongues la notícia que havia comès frau fiscal. El periodista va deixar de pagar 218.000 euros entre els anys 2006 i 2008. Hisenda li va reclamar els doblers i ell va recórrer. La Justícia no li va donar la raó i li va imposar una multa. En la roda de premsa del seu adeu, ha afirmat que és innocent i que va ser Hisenda qui va canviar el criteri. Però, diu que se’n va per no perjudicar el projecte de Pedro Sánchez.

José Guirao, divuitè ministre de Sánchez

Huerta ja té substitut. Es tracta de José Guirao. Un perfil molt diferent al del ministre més breu de la democràcia. Es tracta d’un gestor cultural amb una trajectòria àmplia. Entre altres càrrecs, ha estat director del Museu Nacional Reina Sofia, entre 1993 i 2001. Posteriorment, i fins 2014, va dirigir La Casa Encendida, un espai cultural de Caja Madrid.

D’altra banda, les reaccions polítiques a la dimissió no s’han fet esperar. Podem celebra que la pressió que han fet durant tot el dia per aconseguir la dimissió, diuen, d’un ministre defraudador ha donat els seus fruits. Ciutadans i el Partit Popular, per la seva banda, coincideixen que la baixa de Huerta exemplifica la improvisació del govern de Pedro Sánchez.

13/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris