X

Palma acollirà una concentració per protestar contra els atacs a l’exposició ‘Presos polítics’

Han exigit als partits polítics i agents socials que 'condemnin els atacs' 

14/06/2018

Palma acollirà una concentració per protestar contra els atacs a l’exposició ‘Presos polítics’

Els organitzadors de la Setmana per la Llibertat d’Expressió han organitzat una concentració aquest dissabte a les 18.00 hores a la Plaça d’Espanya per protestar contra els “atacs” amb pintura a l’obra de Santiago Sierra, ‘Presos polítics’.

Segons han recordat en un comunicat aquest dijous, durant la setmana s’estan organitzant diversos esdeveniments a Palma emmarcats en la defensa de la llibertat d’expressió. Entre ells, es troba l’exposició de l’obra de Sierra, en la qual es recullen 24 fotografies que fan referència a 74 ‘presos polítics’ empresonats en les últimes dècades.

Aquesta exposició va rebre durant la nit del dimarts un ‘atac amb tota impunitat’ amb pintades que tapaven els plafons i panells. Sobre aquest tema, els organitzadors han condemnat la ‘manca de tolerància i respecte’ i han assegurat que demostra ‘el dèficit de llibertat d’expressió que sofreix la societat’.

Igualment, han apuntat que l’exposició ’20 Portades d’Última Hora’ va romandre en el Passeig del Born i Plaza Espanya fins a fa dues setmanes, ‘amb primeres pàgines de Franco i del Rei Juan Carlos i no va rebre cap tipus d’atac’.

També han destacat que una altra acció emmarcada en la Setmana per la Llibertad de Expressió, consistent a penjar llaços grocs d’un pont, ‘va ser boicotejada’ i que les entitats Obra Cultural Balear i STEI també van sofrir pintades en les façanes dels seus locals.

Per això, han exigit als partits polítics i agents socials que ‘condemnin els atacs’ i han animat a la resta de la societat mallorquina a defensar la llibertat d’expressió’ en la concentració del dissabte.

14/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris