X

Urdangarin sabrà en dos mesos si pot quedar-se a la presó d’Àvila

Institucions Penitenciàries ha d'avaluar si el centre elegit per l'ex duc de Palma és idoni per a la seva situació

18/06/2018

Urdangarin sabrà en dos mesos si pot quedar-se a la presó d’Àvila

Iñaki Urdangarin ha ingressat, aquest dilluns, a presó “tranquil” i amb un tracte “respectuós” cap als funcionaris, segons fonts del centre. Tal com marquen els protocols, l’han visitat un metge, un psicòleg, una treballadora social i un educador.

Institucions Penitenciàries té ara dos mesos per decidir si aquesta presó és la més adient per a Urdangarín. En cas que no ho sigui, pot decidir el trasllat a un altre centre. Així i tot, ja s’han sentit crítiques de tracte de favor que el Govern ha negat.

L’elecció de Brieva no ha estat una sorpresa. Era un dels noms que havien sonat més. El principal avantatge és que Urdangarín estarà sol, una situació ideal per garantir la seva seguretat. De fet, el darrer pres que va tenir el mòdul també fou il·lustre: l’exdirector general de la Guàrdia Civil, Luis Roldán, qui hi va passar deu anys.

El sindicat CSIF ja ha demanat més funcionaris per cuidar d’Urdangarín. Asseguren que la plantilla ja era curta i que un pres de les característiques de l’exduc de Palma requerirà atenció contínua.

18/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris