X

Sáenz de Santamaría presenta candidatura per liderar el PP

19/06/2018

Sáenz de Santamaría presenta candidatura per liderar el PP

L’exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría presentarà la seva candidatura per presidir el Partit Popular, segons han confirmat a l’agència Efe fonts del seu entorn.

Sáenz de Santamaría ha mantingut la incertesa sobre les seves intencions fins només un dia abans que acabés el termini per presentar les candidatures.

En els darrers dies, no obstant això, molts en el PP donaven per fet que es presentaria i algun dirigent de la seva confiança mostrava públicament el seu suport a Sáenz de Santamaría, com ha fet el president del PP basc, Alfonso Alonso, que la setmana passada va dir que el partit necessitava una renovació profunda que podia encarnar la vicepresidenta durant el govern de Rajoy.

En lloc d’acudir a la porta de la seu del PP per explicar la seva candidatura, com han fet altres aspirants, Sáenz de Santamaría ha preferit convocar als mitjans de comunicació en la Porta dels Lleons del Congrés, on ocupa un escó com a diputada.

De moment, se sap que l’exvicepresidenta disputarà el lideratge del PP amb altres quatre contrincants: el vicesecreatri de Comunicació, Pablo Casado; l’exministre José Manuel García Margallo; el responsable de Relacions Exteriors José Ramón García Hernández i l’expresident de Noves Generacions de la Comunitat Valenciana José Luis *Bayo.

Ara la mirada també està posada en si la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, concorre també en aquesta carrera. Cospedal té convocada avui, a les 11.00 hores, la reunió de la Junta Directiva Regional del PP de Castella-la Manxa, on s’espera que informe de les seves intencions.

19/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris