X

La Comissió d’Investigació d’Accidents d’Aviació Civil investigarà l’accident de l’avioneta de l’Ibanat

La investigació podria perllongar-se més de 12 mesos

19/06/2018

La Comissió d’Investigació d’Accidents d’Aviació Civil investigarà l’accident de l’avioneta de l’Ibanat

Les restes de l’avioneta accidentada fa una setmana a Cala Romagueral, Pollença,  són de camí a un hangar d’Aviació Civil de Son Bonet. Allà, pèrits de la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil (CIAIAC), un organisme adscrit al ministeri de Foment, s’encarregaran d’analitzar la caixa negra i les restes de l’Air Tractor per determinar què és el que podria haver-li passat a Antonio Alfaro.

Segons fonts properes a la família, en el cas d’una pèrdua de motor i no poder aterrar en un lloc adequat a causa de la zona escarpada, Antonio es podria haver trobat que anava perdent altura i que no tenia marge per poder descendir i planejar suaument damunt l’aigua. Creuen que la aeronau va impactar fortament contra la mar. Una hipòtesi que confirma l’autòpsia del pilot. El forense ha determinat que va morir a l’acte i sense cap rastre d’ofegament. El cos presenta múltiples fractures i traumatismes al cap i a les extremitats. La família espera l’autorització del jutge per poder fer-se càrrec del cos d’Antonio i endur-se’l cap a Huelva.

L’Air Tractor accidentat és propietat de l’empresa sevillana Martínez Ridao que treballa a les Illes Balears des del 2004 en la lluita contra els incendis forestals. El passat 2016 obtingueren una nova concessió fins al 2020 que inclou l’Avió de Càrrega en Terra (ATC) accidentat, un altre de Coordinació i Observació (ACO) i un avió amfibi amb base a Eivissa. Tot per un valor de més de 3,1 milions d’euros.

19/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris