X

A punt d’acabar el curs escolar, les escoles d’estiu es preparen

Les empreses que es dediquen a aquest tipus d'activitat han de complir la normativa específica

20/06/2018

A punt d’acabar el curs escolar, les escoles d’estiu es preparen

Arriba una de les èpoques on les famílies han de fer més esforços econòmics. Les vacacions escolars, molt més llargues que les dels pares, suposen una despesa extra important. L’oferta d’escoles d’estiu és ben àmplia, però també ha de complir tota una sèrie de requisits fixats per normativa.

Divendres comencen, per als més menuts, més de 80 dies de vacacions. Així que hi ha, la mateixa preocupació de cada any per a les famílies: què fer amb ells mentre pares i mares continuen fent feina.

La majoria opta per una escola d’estiu. Les empreses que es dediquen a organitzar aquest tipus d’activitat comencen, ara, una de les temporades de més feina. Algunes, fins i tot, generen més de la meitat de la seva facturació durant aquests mesos. I quanta més feina i alumnes tenen, més personal necessiten. Per tant, també augmenten la contractació.

I sigui quina sigui l’oferta, lúdica, esportiva, d’immersió lingüística o d’esbarjo en plena natura, el que es demana a l’hora de cercar personal és, en primer lloc, gent dinàmica.

Les escoles d’estiu comencen ara. Però ja fa setmanes, fins i tot mesos, que n’obriren el període d’inscripcions i algunes, les que tenen preus més ajustats com les municipals, omplen totes les places en qüestió de dies. És el cas, per exemple, de l’Institut Municipal d’Esports de Palma. Tenen 3.840 places, però només en queden al setembre. Les setmanes de juliol i agost s’esgotaren tot d’una.

Les vacacions escolars dels infants suposen, també, una despesa afegida a l’economia familiar. I aquí és on el Govern alerta les famílies. El director de l’Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà, avisa: “no s’ha de confiar dels preus excessivament econòmics”.

Organitzar una activitat de temps lliure comporta tota una sèrie d’obligacions, com tenir un director d’activitat i un monitor per a cada deu infants com a màxim. A més d’una assegurança de responsabilitat civil, un pla d’emergències o un projecte educatiu. L’estiu passat s’obriren 12 expedients sancionadors a escoles d’estiu per incomplir algun d’aquests requisits.

20/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris