X

L’Aquarius ja ha partit de València

25 refugiats del vaixell s'allotjaran a l'antic convent de Son Rapinya

20/06/2018

L’Aquarius ja ha partit de València

Els immigrants de l’Aquarius, que avui dimecres ha partit de València, ja tenen a la seva disposició un sòtil a Balears. L’alberg de la Platja de Palma està complet, i el Govern estava cercant una altra localització per allotjar-los. Finalment, l’ha trobat. És l’antic convent de Son Rapinya.

Es tracta d’un edifici de 930 metres quadrats en tres plantes. És propietat de la Congregació de les Germanes de la Caritat. El Govern l’ha llogat per set anys. En pagarà 6.800 euros al mes. Té 18 habitacions i capacitat per a 25 persones. L’associació de veïnats de Son Rapinya ja s’ha mostrat disposada a col·laborar per acollir els immigrants.

S’espera que els refugiats de l’Aquarius arribin a les Illes en tres o quatre setmanes. Avui dimecres, dia mundial del refugiat, s’han organitzat unes jornades al Teatre Mar i Terra per abordar la crisi dels refugiats. Una crisi en la qual treballen entitats com Proem-Aid, formada per bombers, metges i altres professionals, o Open Arms.

La Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat ha reclamat el dret d’asil a les persones que fugen de la violència de centroamèrica amb una performance que s’ha celebrat a Madrid.

20/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris