X

El sector del transport demana més concreció i un estudi d’impacte al Pla de Mobilitat

Els taxistes es mostren preocupats per com es farà el projecte de tramvia de Palma fins a l'Aeroport

21/06/2018

El sector del transport demana més concreció i un estudi d’impacte al Pla de Mobilitat

A l’espera de conèixer els detalls del Pla de Mobilitat de les Illes, el sector del transport demana més concreció. Apunten que s’hauria de fer un estudi de l’impacte que l’aplicació del pla tendrà sobre els diferents mitjans de transport.

Una de les actuacions que preveu el Pla és la recuperació del tramvia des de Palma fins a l’Aeroport. De quina manera es faci, preocupa als taxistes. Seria una manera de desembossar el trànsit sempre que es faci, diuen, amb lògica i no s’interposi en la seva “agilitat”.

L’objectiu de potenciar el transport públic en detriment del vehicle privat passa també pels turistes. El Govern calcula que el 35% dels que ens visiten es mouen amb cotxe de lloguer. Els rent a car no veuen en la mesura un perjudici cap al seu negoci, però perquè els turistes es decantin pel transport públic fan falta, diuen, mesures valentes, com, per exemple, diuen, regular la circulació en funció de les matrícules parells i imparells.

El pla de mobilitat preveu ampliar i millorar la xarxa ferroviària fent arribar el tren a Llucmajor, Cala Rajada o Alcúdia. Els Amics del Ferrocarril ho veuen factible, fins i tot, però demanen més ambició.

Actualment, més de la meitat dels desplaçaments que feim a les Illes els feim en vehicle privat. Amb aquest pla, pressupostat en 1.685 milions d’euros, el Govern vol reduir-los fins al 36%.

21/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris