X

Desconvocada la vaga a l’112 després d’arribar a un acord que millora condicions laborals

L'acord incideix especialment en els treballadors de la gestió telefònica de les emergències

26/06/2018

Desconvocada la vaga a l’112 després d’arribar a un acord que millora condicions laborals

La representació legal de l’empresa Geibsau i els representants dels treballadors han acordat la desconvocatòria de la vaga prevista en el Servei d’Emergències 112 de les Balears, després d’haver signat un acord que implica la millora de la dotació de personal, la signatura i aplicació imminent del Conveni Col·lectiu, i la posada en marxa de mecanismes paritaris entre empresa i treballadors.

Segons ha detallat en un comunicat la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, d’aquesta manera s’acaba amb la convocatòria d’aturades que els representants dels treballadors havien plantejat de manera oficial a través d’un document presentat davant la Direcció General de Treball el 12 de juny, i que afectaven al servei de l’112, a partir d’aquest dimecres.

L’acord incideix en iniciatives que permetin la millora de la prestació del servei i de les condicions laborals dels treballadors, especialment en aquells llocs de treball que tenen a veure amb la gestió telefònica de les emergències.

Així mateix, en l’acord s’ha fixat la redacció d’unes noves bases d’accés per a llocs de treball, que permetin minimitzar el temps de formació de nou personal habilitat per a la prestació del servei.

Respecte al Conveni Col·lectiu de l’Empresa, aquest aporta millores d’organització i la configuració de la jornada laboral, els efectes dels quals s’hauran de remuntar a gener d’enguany.

El director general de Funció Pública i Administracions Públiques, Pedro J. Ramírez, ha destacat que amb aquest acord “es posa punt i final a la convocatòria de vaga”.

Per la seva banda, el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, ha explicat que “la desconvocatòria de les mobilitzacions té un gran valor ja que permet avançar per oferir millor servei al ciutadà i millors condicions de treball als professionals de Geibsau”.

26/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris