X

Desacord entre el Consell de Mallorca i el Govern pel preu de les places turístiques

26/06/2018

Desacord entre el Consell de Mallorca i el Govern pel preu de les places turístiques

El Consell de Mallorca proposa un preu de 3.000 euros per a les places turístiques als hotels d’interior i agroturismes per fomentar-se l’ocupació.  Així mateix proposa que el preu a pagar per plaça turística a unifamiliars – a xalets- sigui de 2.500 euros, mentre que la conselleria de Turisme pretén que sigui de 4.000 euros, com l’hotelera.

Debat per tant sobre si el preu d’una plaça d’habitatge unifamiliar ha de ser el mateix que el d’una plaça hotelera. La gerent de la patronal de lloguer vacacional, Habtur, Maria Gibert, es mostra contrària a la proposta de la Conselleria de Turisme. En canvi, els hotelers veuen amb bons ulls que una plaça hotelera i una unifamiliar costin el mateix.

Si es tracta d’un plurifamiliar, un pis, el preu per plaça són 1.000 euros. El Consell de Mallorca proposa que sigui 700 euros. Si el que es vol és llogar la residència habitual durant un màxim de dos mesos, el preu són 333 euros per plaça. El Consell insular proposa que sigui 200 euros. En els dos darrers casos també es pot fraccionar el pagament, però la llicència s’ha de renovar cada cinc anys. El director general de Turisme, Antoni Sansó, entén que el Consell de Mallorca digui la seva perquè, en un futur, les competències de turisme les haurà d’assumir la institució insular.

 

 

26/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris