X

Detingut el president de la Diputació de València en una operació anticorrupció

La causa es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics

27/06/2018

Detingut el president de la Diputació de València en una operació anticorrupció

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a una foto d'arxiu. /EUROPA PRESS

El Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha coordinat aquest dimecres una operació anticorrupció en la qual ha estat detingut el president de la Diputació de València i batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, del PSPV-PSOE, i altres dues persones, entre els quals el cap de gabinet de Rodríguez, Ricard Gallego, i un alt càrrec de l’empresa pública provincial Divalterra (l’antiga Imelsa).

Segons ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la causa, declarada secreta, es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics al maig 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València i s’investiguen irregularitats en la contractació de personal d’alta adreça en Divalterra en 2015.

En el marc de l’anomenada ‘operació Alquería’, agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) han practicat avui dimecres escorcolls en la Diputació de València, a les dues seus de les quals disposa l’Ajuntament d’Ontinyent i a la seu social de Divalterra.

El magistrat instructor ha autoritzat també l’entrada i escorcoll en diversos habitatges particulars: la del president de la Diputació i portaveu de l’Executiva Nacional del PSPV-PSOE i les d’altres investigats.

En el dispositiu, que s’ha activat a les 7.30 hores amb registres simultanis a les diferents seus i habitatges, han participat, a més dels agents de la UDEF central desplaçats des de Madrid, efectius de la Unitat Central de Ciberdelincuència i de la Prefectura Superior de València, segons el TSJCV, que afegeix que la investigació continua oberta.

 

El PSOE li “costa creure” un operatiu així i el PP demana a Sánchez que assumeixi responsabilitats

El vicesecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha dit que li “costa creure” que “per uns contractes irregulars” s’hagi llançat un operatiu que ha estat detingut el president de la Diputació de València, i que “ha de ser una altra cosa” encara que ha demanat “cautela” i “prudència”. En declaracions a l’agència EFE, Mata ha reconegut la seva “sorpresa” per la detenció de Rodríguez junt, almenys, altres dues persones més, i ha insistit que detenir a algú “per haver fet contractes d’alta direcció malament” li sembla “insòlit”.

“Sorpresa i prudència. He llegit que és per uns contractes d’alta direcció malament i em sembla insòlit que detinguin a algú per això. No sabem res”, ha indicat el també portaveu del grup socialista a les Corts Valencianes.

Per altra banda, el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha instat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que assumeixi responsabilitats. En un missatge a Twitter, Maíllo també pregunta a Podem i els altres “socis” del PSOE si creuen que és “més assumible” la corrupció dels socialistes.

27/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris