X

Ajornen al 7 de setembre el judici contra els 6 acusats de tràfic de persones

La Fiscalia demana penes que sumen 52 anys de presó

27/06/2018

Ajornen al 7 de setembre el judici contra els 6 acusats de tràfic de persones

Els acusats en una imatge al judici que es va celebrar dilluns.

L’Audiència de Palma ha fixat per al 7 de setembre el judici que anava a celebrar-se aquesta setmana a sis acusats de tràfic de persones per portar presumptament a dones de Nigèria a Mallorca per obligar-les a exercir la prostitució, pels quals la Fiscalia demana penes de 3 a 27 anys de presó.

La secció segona de l’Audiència de Palma ha acordat avui dimecres una nova data de judici, després d’ajornar-lo ja dilluns passat al dia d’avui, per garantir el dret de defensa de la principal acusada, a sol·licitud de la seva defensa, perquè havia canviat recentment d’advocat, i també davant la possibilitat que hi havia un acord entre acusació i defenses. Finalment, avui dimecres tampoc s’ha celebrat el judici i s’ha fixat una nova data, el 7 de setembre a partir de les 10.00 hores.

Dilluns, el tribunal va admetre la petició d’ajornament en tenir en compte que el lletrat de la principal acusada va assumir la defensa fa poc temps així com les altes penes sol·licitades per a la seva defensada i el fet que l’acusada parla en un idioma estranger, la qual cosa dificulta el cas.

 

Obligades a prostituir-se

Els fets van ocórrer a l’abril de 2013, quan la cap de l’organització va portar a dones de Nigèria il·legalment i, amb el pretext que li paguessin el deute adquirit pel viatge, les obligava a exercir la prostitució per lucrar-se, sota l’amenaça que les perjudicaria a elles i les seves famílies mitjançant vudú, segons recull l’escrit d’acusació de la Fiscalia.

Almenys va portar a dues dones, una d’elles menor d’edat, a la qual va empadronar en l’habitatge d’un altre dels acusats, que era conscient de l’activitat que realitzava i va accedir per afavorir la prostitució i ocultar el veritable domicili de la jove.

Les dues dones van ser obligades a exercir la prostitució als voltants del carrer Marbella de la Platja de Palma, fins que la capitost de l’organització va ser detinguda en una operació policial.

Posteriorment, una de les dones va rebre amenaces per haver declarat davant la Policia i uns mesos després també va ser agredida per altres dues dones que també estan acusades en aquest procediment.

Tres dels acusats es van posar també d’acord per fer arribar a Palma una altra dona procedent de Nigèria perquè exercís la prostitució per a ells, si bé finalment el trasllat no va arribar a produir-se.

 

La fiscal demana per als acustats penes que sumen 52 anys de presó

Per a la cap de la trama, la Fiscalia demana penes que sumen 27 anys i 3 mesos de presó i multa de 5.400 euros per tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, prostitució coactiva de menors, un delicte contra els drets dels estrangers, obstrucció a la justícia i amenaces.

Per a l’acusat com a còmplice de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual i autor d’un delicte contra els drets dels treballadors, la Fiscalia demana una condemna de 10 anys de presó i multa de 5.400 euros.

En el cas d’una altra acusada, la petició de condemna és de 7 anys i 3 mesos per tràfic de persones i per dos delictes d’amenaces.

Per aquests tres acusats, la Fiscalia demana a més que se’ls prohibeixi durant 5 anys acostar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb una de les dones explotades.

Altres dos acusats s’enfronten a penes de 3 anys de presó per tràfic d’éssers humans, i un altre més a 2 anys per obstrucció a la justícia.

27/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris