X

El manacorí Lluís Francesc Ladaria treballarà “en silenci” com a cardenal d’una Església que “avança”

Serà proclamat cardenal aquest dijous horabaixa pel papa Francesc

27/06/2018

El manacorí Lluís Francesc Ladaria treballarà “en silenci” com a cardenal d’una Església que “avança”

El manacorí Lluís Francesc Ladaria serà proclamat cardenal aquest dijous horabaixa pel papa Francesc. Serà en un consistori públic on el Sant Pare crearà 13 cardenals més. Ladaria ocupa en aquests moments un dels càrrecs més importants al Vaticà al capdavant de la Congregació de la doctrina de la fe.

Lluís Francesc Ladaria canviarà el color morat que duu en aquest quadre pel vermell. Ja ho va pronosticar l’autor de la pintura, el també jesuïta Miquel Garau.

Ladaria serà creat cardenal pel papa Francesc dijous horabaixa. Aquest jesuïta de 74 anys nascut a Manacor ocupa en aquests moments un dels càrrecs més importants del Vaticà. És el prefecte per a la congregació de la doctrina de la fe, la tasca que va desenvolupar el Cardenal Ratzinguer fins que va ser nomenat papa Benet XVI.

Com a cardenal, Ladaria continuarà vetllant per les qüestions que afecten a la doctrina i a la moral de l’Església catòlica.

Al col·legi de Monti-sion de Palma, on va estudiar Ladaria, encara mantenen el contacte. Darrerament hi ha vengut a passar molts d’estius.

Ladaria serà el cinquè cardenal mallorquí de tota la història.

27/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris