X

Tres morosos a Hisenda de les Illes acumulen un deute de 46 milions

El sindicat Gestha assegura que més d'un 80% dels deutes no s'arriba a cobrar mai

29/06/2018

Tres morosos a Hisenda de les Illes acumulen un deute de 46 milions

Drac Plus, societat vinculada al Grup Drac de Vicenç Grande i en procés de liquidació, deu 32 milions d’euros a Hisenda. És el major deute a les Balears i repeteix en el nou llistat de morosos de l’Agència Tributària.

Dues societats creades per l’empresari immobiliari Mathias Khün i amb seu a Palma sumen un deute fiscal de més de 10 milions d’euros. Al llistat destaca com a particular l’advocat Alejandro Feliu, condemnat per blanqueig de capitals en una peça separada del cas Llampec. Feliu deu al fisc 4,7 milions.

El sindicat d’inspectors d’hisenda Gestha assegura que la manca de mitjans d’inspecció i una normativa massa complexa fa que la majoria d’aquests deutes no es cobri mai.

La normativa estableix que el deute prescriu quatre anys després de la darrera gestió de cobrament. Bona part dels morosos continuen fent negocis gràcies a l’enginyeria financera.

A les Balears, una bona part dels morosos són empreses del sector turístic: destaquen Rustic Hotels, amb 9,5 milions, i diverses empreses del desaparegut holding Orizonia, amb deutes per valor de 8,8 milions.

29/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris