X

Jorge Rodríguez dimiteix convençut de la seva innocència i sense haver “ficat la mà”

Renuncia a la Presidència de la Diputació de València després d'haver estat detingut i investigat per malversació i prevaricació

02/07/2018

Jorge Rodríguez dimiteix convençut de la seva innocència i sense haver “ficat la mà”

Jorge Rodríguez aplaudit i envoltat per veïns i regidors d'Ontinyent en la seva arribada divendres passat a l'Ajuntament on és batle després de sortir en lliberta amb càrrecs per l'operació Alqueria. / EFE

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha dit que dimiteix del seu càrrec “amb la consciència tranquil·la” i segur de la seva innocència i la del seu equip en la corporació provincial, així com convençut que es poden haver equivocat o ficat la pota “però mai la mà”.

Així ho ha defensat en una compareixença sense preguntes a la seu de la Diputació, amb el suport del grup socialista, en la qual ha anunciat la seva renúncia a la Presidència i a l’acta de diputat després d’haver estat detingut i investigat per malversació i prevaricació en l’operació Alquería, encara que seguirà com a batle d’Ontinyent.

La decisió de Rodríguez arriba perquè durant el cap de setmana s’han mantingut diverses reunions amb el president de la Generalitat i del PSPV-PSOE, Ximo Puig, on hi van assistir també la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la directora general d’Habitatge i secretària general del PSPV a Ontinyent, Rebeca Torró.

Segons les mateixes fonts, en aquestes trobades es va considerar que el més oportú és que Rodríguez deixi els seus càrrecs en la Diputació per poder centrar-se en la seva defensa i, a més, no perjudicar al partit amb un assumpte que d’aquí a les eleccions pot ser utilitzat per l’oposició.

Rodríguez té intenció de continuar com a batle d’Ontinyent perquè l’assumpte que investiga el Jutjat d’Instrucció número 9 de València en una causa declarada secreta “no té res a veure” amb el consistori, atès que fa referència a uns contractes d’alta direcció en l’empresa pública de la Diputació Divalterra.

Les mateixes fonts insisteixen que la investigació sobre Rodríguez fa referència en tot cas a una qüestió “merament administrativa” i demanen que el més aviat possible s’aixequi el secret del sumari per evitar així “judicis paral·lels”.

02/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris