X

Sánchez ordena retirar la demanda per les subvencions a la retolació en català

Afecta als ajuntaments de Capdepera i Pollença

02/07/2018

Sánchez ordena retirar la demanda per les subvencions a la retolació en català

La delegada del govern, Rosario Sánchez.

La delegada del govern espanyol, Rosario Sánchez, ha ordenat a l’Advocacia de l’Estat que retiri la demanda contra els ajuntaments de Capdepera i Pollença per subvencionar la retolació en català als comerços.

D’aquesta forma, la delegació del govern espanyol ha desistit dels recursos presentats durant el mandat de Maria Salom (PP). Rosario Sánchez ha manifestat la seva intenció de respectar el “consens lingüístic que hi ha des de 1985” i evitar qualsevol “ingerència en l’autonomia dels municipis”. A més, ha recordat que en el discurs que va pronunciar quan va prendre possessió del càrrec es va comprometre a “acabar amb la ‘judialització interessada’ de la delegació del govern”, que ara dirigeix.

 

Complement de carrera professional

Preguntada per si també desistiran del recurs contra el pagament del complement de carrera professional, Sánchez ha explicat que estan treballant en aquest expedient “amb la intenció d’adoptar les mesures més favorables per als ciutadans de les Balears”.

Segons Sánchez, la intenció de la delegació és “fer el que sigui just” i “ser útil per a totes les administracions”, “oberta i dialogant” i “sempre dins del marc de la llei”.

 

Descompte del 75%

D’altra banda, la delegada ha reiterat el “compromís” de l’executiu central de donar la “màxima celeritat possible” al descompte del 75% de resident per als trajectes amb la Península.

El president del PP de les Balears, Biel Company, va exigir dissabte passat a Pedro Sánchez que activi, amb caràcter immediat, el descompte.

02/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris