X

Quatre detinguts a Eivissa per explotar dones xineses

Els agents han detingut quatre persones, una d'elles espanyola, i han intervingut 132.000 euros en metàl·lic

02/07/2018

Quatre detinguts a Eivissa per explotar dones xineses

La Policia Nacional ha alliberat a Eivissa sis dones xineses d’una xarxa de tràfic de dones. Durant l’operació, han escorcollat els tres domicilis particulars on les obligaven a prostuir-se els set dies de la setmana i durant les 24 hores del dia.

Els agents han detingut quatre persones, tres de nacionalitat xinesa i un espanyol que s’encarregava de la logística, com la gestió de bitllets d’avió i dels telèfons mòbils de les víctimes de tracta i han intervingut 132.000 euros en metàl·lic.

A aquest immoble, que era utilitzat per a la prostitució durant les 24 hores, les joves vivien controlades en tot moment.

La xarxa criminal estava organitzada i cadascun dels seus integrants exercia un rol determinat. Segons la Policia Nacional, uns es dedicaven a controlar a les dones, mentre que uns altres s’encarregaven de la selecció, distribució i repartiment de les mateixes.

També atenien les trucades dels clients per mitjà dels telèfons i enviaven els beneficis econòmics a Xina. Per blanquejar els diners, realitzaven petits ingressos bancaris en metàl·lic, que posteriorment transferien a bancs xinesos.

Durant l’operatiu policial es van registrar tres habitatges i es va intervenir material informàtic, telèfons mòbils i diversos quaderns i agendes manuscrites de rellevància per a la recerca.

Des de la Policia Nacional han destacat el gran volum de targetes publicitàries que contenien el número de telèfon d’una de les detingudes.

A més, durant els registres van ser intervinguts 132.065 euros en metàl·lic i quatre passaports de la República Popular de Xina pertanyents a quatre dones que no es trobaven en el pis, possibles víctimes també de l’organització.

Després d’aquest nou cas d’esclavitud sexual, la Policia Nacional ha recordat l’existència del correu electrònic trata@policia.es i del telèfon 900 10 50 90 per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, de delictes de tracta, sense que quedi reflectida aquesta trucada en la factura telefònica.

 

02/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris