X

43.000 al·legacions contra el projecte de sondejos acústics MedSalt-2

Aliança Mar Blava demana a Madrid que s'aturi tots els projectes de prospeccions a la Mediterrània

02/07/2018

43.000 al·legacions contra el projecte de sondejos acústics MedSalt-2

Adquisició sísmica al mar d’Okhotsk © https://goo.gl/4Jmmuo

Els ecologistes d’Aliança Mar Blava han presentat aquest dilluns les darreres 15.000 de les 43.000 al·legacions presentades, un dia abans que s’acabi el termini per recórrer contra aquest nou projecte que es preveu entre Mallorca i Eivissa.

Voluntaris d’Aliança Mar Blava a Mallorca n’han entregat una part a la Delegació del Govern espanyol a Palma on han mantengut una trobada amb la delegada Rosario Sánchez. El portaveu, Carlos Bravo, demana a Madrid que aturi no només aquest projecte sinó els 13 que s’estan plantejant a la mar mediterrània occidental.

La delegada Rosario Sánchez s’ha mostrat convençuda que la protecció del corredor de cetacis aprovada divendres pel Consell de Ministres és la demostració que el Govern Central té el compromís de ratificar la proposició de llei impulsada pel Parlament per prohibir les prospeccions a la Mediterrània. L’objectiu és que l’aprovació de la llei contra les prospeccions petrolíferes s’aprovi abans que no acabi la legislatura.

 

Una tercera part a Menorca

A Eivissa i Formentera s’han recollit devers 20.000 al·legacions contra el projecte, les darreres 4.500 s’han lliurat a la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a les Pitiüses i la resta ja varen ser lliurades el passat mes de maig.

Una tercera part de les 43.000 al·legacions recollides s’han registrat a Menorca, on 15.000 persones han firmat en contra de l’execució del projecte de prospeccions sísmiques. Els representants dels grups de voluntaris ‘Menorca diu no’, ‘Per la mar viva’ i ‘Aliança mar blava’ han confessat que els ha resultat molt complicat sensibilitzar la població menorquina, però que, finalment, han aconseguit bons resultats.

Cinc ajuntaments de l’illa: Maó, Mercadal, Ciutadella, es Migjorn Gran i Ferreries, han donat suport a aquesta iniciativa.

 

02/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris