X

El govern espanyol ofereix a Catalunya un diàleg “obert, franc i sense traves”

La vicepresidenta, Carmen Calvo, ha reclamat que "el respecte sigui compartit"

03/07/2018

El govern espanyol ofereix a Catalunya un diàleg “obert, franc i sense traves”

La vicepresidenta del govern espanyol i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, en la seva cmpareixença al Congrés avui dimarts. / EFE

La vicepresidenta i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha dit aquest dimarts que el govern espanyol està disposat a establir un diàleg “obert”, “franc”, “democràtic” i “sense traves” amb el govern de Catalunya, al qual ha reclamat que el “respecte sigui compartit”.

Calvo ha assenyalat que el “compliment de la legalitat” no només ha d’estar present en la reunió que mantindran dilluns que ve, dia 9, en la Moncloa el president de l’executiu central, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, sinó que és una “obligació d’anada i tornada constant” en la relació amb Catalunya.

La vicepresidenta, que s’ha referit a aquest assumpte en una compareixença al Congrés en la qual ha explicat les línies generals del seu departament, ha afirmat que la intenció de l’executiu espanyol és mantenir un “diàleg franc i respectuós amb tots” els governs autonòmics, no només amb el català, si bé ha subratllat que no va a eludir la seva responsabilitat amb la crisi territorial de Catalunya.

Convençuda que “en algun moment” Espanya haurà d’encarar la reforma de la Constitució “amb el debat social i polític corresponent, però també sense cap tipus de temor”, ha sostingut que les constitucions són “mapes que han de coincidir amb el territori” i que “no poden estar desajustats”.

03/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris