X

L’Audiència rebutja suspendre la pena de presó a Torres mentre es tramita l’indult

L'exsoci d'Urdangarin haurà de complir els termes acordats pel Tribunal

03/07/2018

L’Audiència rebutja suspendre la pena de presó a Torres mentre es tramita l’indult

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres. /EUROPA PRESS

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Balears ha rebutjat la petició de l’exsoci d’Iñaki Urdangarin, Diego Torres, de suspendre l’execució de la pena de presó de cinc anys i vuit mesos mentre es tramita l’indult sol·licitat.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB), l’Audiència també ha dictat una altra resolució en la qual ha acordat denegar la suspensió de l’execució de les penes de 8 mesos i 2 anys de presó imposades a Torres, per la qual cosa haurà de complir-les en els termes acordats pel Tribunal.

Torres es troba des del passat 18 de juny a la presó Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), on va ingressar per complir la condemna imposada per l’Audiència i ratificada pel Tribunal Suprem pel cas Nóos.

L’Audiència argumenta que la Llei estableix que la mera sol·licitud de l’indult no suspèn el compliment d’una sentència, amb algunes excepcions que entén que no es donen en el cas de Torres. D’aquesta manera, el Tribunal considera que tenint en compte les circumstàncies personals de l’exsoci d’Urdangarin, no hi ha aspectes que aconsellin concedir la suspensió de l’execució.

A més, la Sala aprecia que la durada de les penes de Torres és superior a dos anys -el delicte de prevaricació suposa una condemna de tres anys menys un dia- i que solament per aquest fet el Tribunal queda exonerat d’analitzar la resta d’arguments plantejats per l’ex soci de Urdangarin, ja que no es compleixen els requisits legals per a la suspensió.

“Procedeix desestimar la concessió del benefici suspensiu excepcional interessat”, conclouen els magistrats.

Diego Torres va ser condemnat en total a cinc anys i vuit mesos de presó després de resoldre el Tribunal Suprem els recursos contra la sentència dictada per l’Audiència. Després d’aquesta decisió de l’Audiència Provincial de Balears, haurà de seguir a la presó de Brians 2, situada a uns 40 quilòmetres de Barcelona.

03/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris