X

Les agressions i abusos sexuals s’incrementen a l’estiu amb el turisme

La Policia, que s'encarrega d'investigar aquests delictes, demana de més reforços específics per combatre aquesta xacra

03/07/2018

Les agressions i abusos sexuals s’incrementen a l’estiu amb el turisme

Els delictes sexuals s’incrementen a l’estiu amb l’augment de l’arribada de turistes a les Balears. Tot i això, la Unitat de Família i Dona de la Policia Nacional (UFAM) no veu incrementat el nombre d’agents per atendre aquests casos. Així ho ha assegurat als micròfons d’IB3 Noticies la inspectora de la UFAM, Laura Ron.

Tot i això, Ron diu que “el fet que vinguin reforços preventius de fora a l’estiu, com els antidisturbis, ajuda que es puguin evitar agressions i abusos sexuals”. La inspectora també adverteix que les aplicacions mòbils per conèixer gent faciliten l’anonimat, i que això comporta la inhibició dels agressors i les víctimes. Tot i això, la inspectora afirma que “és difícil determinar si aquestes aplicacions suposen un increment dels fets delictius”.

La professora de sociologia i doctora en Feminisme i Comunicació, Meritxell Esquirol, ha analitzat a IB3 Ràdio aquest fenomen. Diu que el problema a les xarxes és el mateix que a la vida real: “Els models i comportaments sexistes. Per lluitar contra aquests delictes, cal formació de gènere per als cossos de seguretat i la justícia i també educació en igualtat a l’escola”.

03/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris