X

El Govern preveu crear 900 places residencials de dependència en els pròxims cinc anys

En tres anys s'han incrementat en 439 gràcies a la cessió de places de les residències municipals, concertades i privades

04/07/2018

El Govern preveu crear 900 places residencials de dependència en els pròxims cinc anys

A les Balears hi ha 1.150 persones amb un grau 2 o 3 de dependència que esperen una plaça residencial pública. Una xifra que ha anat baixant des de 2015 perquè les residències municipals, concertades i privades han cedit 439 places sense cobrir.

En el termini de dos i cinc anys, es crearan gairebé 600 places residencials més, amb la construcció de sis noves residències com la de Son Martorell, amb ampliacions i amb la reconversió de la de Campos.

A més, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha explicat que faran un concurs públic amb entitats privades i del tercer sector que tenguin terrenys perquè hi construeixin i gestionin noves residències, a canvi de 68 euros al dia per usuari. D’aquesta manera, es crearien 300 places públiques més.

Tot i això, el Govern reconeix que encara farien falta 200 places més per aconseguir un equilibri en els pròxims anys, tenint en compte que la població de les Balears està envellida.

04/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris