X

Ser pare ja suposa tenir cinc setmanes de permís a la feina

L'ampliació del permís de paternitat és una de les mesures que entren en vigor després de publicar-se al BOE els pressupostos

04/07/2018

Ser pare ja suposa tenir cinc setmanes de permís a la feina

La pujada de les pensions, l’increment salarial dels funcionaris, l’ampliació fins a cinc setmanes del permís de paternitat i la davallada de lIVA al cinema, entre d’altres, són algunes de les mesures que entren en vigor aquest dijous amb motiu de la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Algunes de les iniciatives previstes tendran caràcter retroactiu des del primer de gener. Amb els nous comptes -acordats per l’anterior Govern del PP i mantenguts pels socialistes- les pensions mínimes pujaran un 3% enguany, un 1,6% la resta i s’elevarà del 52% al 56% la base reguladora de les de viduïtat.

També suposaran una rebaixa de l’IRPF, que beneficiarà 3 milions i mig de contribuents. També els 200 millions d’euros del Pacte d’Estat contra la violència masclista podran començar a executar-se a partir de dijous per implantar les 213 mesures que s’hi preveuen.

 

Campanya de la renda 2017

La publicació dels PGE en el BOE ha coincidit amb el balanç de l’Agència Tributària sobre la campanya de la renda, que ha servit per saber que ja ha tornat més de 145 milions d’euros als contribuents de les Illes.

Més de 300.000 declaracions han sortit a tornar a la nostra comunitat, on se n’han presentat 13.000 més que l’any passat, fins a passar el mig milió. També ha pujat la quantitat de rendes presentades en el conjunt de l’Estat: se n’han registrades prop de 20 milions. Set de cada deu, a tornar. Una xifra inferior, però molt semblant, a la de l’any passat. Són un 9% més, en canvi, els contribuents que han hagut de pagar.

04/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris