X

33 voluntaris participen a una campanya de vigilància de reproducció del voltor negre

Han informat a 181 excursionistes que estaven en zones sensibles de nidificació de l'espècie

09/07/2018

33 voluntaris participen a una campanya de vigilància de reproducció del voltor negre

Voluntaris de la FSVM.

Un total de 33 persones han participat en la 33a campanya de vigilància de la reproducció de la població del voltor negre a la serra de Tramuntana.

Segons ha informat la Fundació Vida Silvestre Mediterrània (FVSM) en un comunicat, els voluntaris han realitzat 33 sortides en les quals han informat enguany a 181 excursionistes que estaven en zones sensibles de nidificació de l’espècie.

En 2017, un total de 31 persones van participar en les 35 sortides de vigilància, i entre febrer i juny van ser 330 els excursionistes avisats que es trobaven en zones de nidificació.

Els voluntaris s’encarreguen d’informar als excursionistes de la situació del lloc en el qual es troba l’espècie i de les possibles molèsties que poden provocar en els nius propers, facilitant rutes de senderisme alternatives. Posteriorment, es passa el registre als agents de Medi ambient de la Conselleria.

La directora de la FVSM, Evelyn Tewes, ha agraït la “labor silenciosa, altruista i imprescindible” de les persones que han format part del voluntariat durant aquests anys “perquè han
exercit un paper molt important en la recuperació i consolidació de l’espècie”.

Segons les primeres estimacions dels Agents de Medi ambient, els resultats de la campanya de reproducció seran similars als de 2017, quan es van ocupar 37 plataformes de nidificació, es van produir 32 posades i es van registrar 25 eclosions.

09/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris