X

El Govern no aprovarà nous impostos fins a final de legislatura

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques afirma que no sortiran noves figures tributàries ni impositives

09/07/2018

El Govern no aprovarà nous impostos fins a final de legislatura

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera. /CAIB

La consellera d‘Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha deixat clar aquest dilluns que el Govern balear no aprovarà noves figures tributàries ni impositives d’aquí a final de legislatura.

En roda de premsa, Cladera sí ha recolzat la proposta del Govern central d’implantar un nou impost a la banca per incrementar els recursos de la Seguretat Social.

“La banca sí que pot contribuir al fet que hi hagi més ingressos” i millorar els recursos públics, ha sostingut la titular balear d’Hisenda en resposta a una pregunta plantejada pels periodistes.

No obstant això, l’executiu balear no té sobre la taula aprovar nous impostos de cara a la confecció dels pressupostos autonòmics de l’any 2019.

L’executiu tampoc es planteja una rebaixa en els tipus més baixos de l’impost de transmissions patrimonials a la vista del destacat augment del preu de l’habitatge en Balears després de la reforma aprovada l’any 2017.

Sobre l’impost del cèntim sanitari, la consellera ha comentat que les comunitats, amb l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat de 2018, ja no tenen marge per pujar-ho o baixar-ho, i que el compromís de l’Estat és igualar-ho.

Finalment, la consellera s’ha mostrat partidària que el Govern central convoqui aquest mateix mes de juliol al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que reuneix a l’executiu central i les comunitats autònomes.

Julio, ha comentat la consellera, és un mes important al calendari de les comunitats autònomes de cara a l’elaboració dels pressupostos del proper exercici.

09/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris