X

Jutgen una dona acusada d’apropiar-se 43.000 euros d’una anciana

Un banquer de Felanitz ha reconegut haver estafat una clienta

09/07/2018

Jutgen una dona acusada d’apropiar-se 43.000 euros d’una anciana

Al judici, que s’ha celebrat avui dematí a l’Audiència de Palma, el fiscal ha acusat la dona de quedar-se amb més de 43.400 euros de l’anciana que cuidava, una estrangera que no tenia mobilitat ni tampoc família a Mallorca. Segon el ministeri públic, l’acusada s’hauria aprofitat d’un poder notarial que va signar la víctima quan estava hospitalitzada. Hauria tret 38.000 euros en efectiu de cop i 5.400 euros més en diverses extraccions. L’acusada ha negat que s’apropiàs d’aquests doblers. Ha assegurat que eren per pagar factures de la dona. Una versió que ha contradit una amiga de la dona gran. Ha dit que la víctima no sabia res d’aquestes operacions per treure els doblers del banc. Quan s’assabentà, ha dit, es va posar furiosa perquè havia perdut tots els seus estalvis.

El fiscal demana una pena de presó de tres anys per a l’acusada i que torni els doblers que presumptament va agafar. L’acusació particular incrementa la petició a cinc anys de presó. L’advocat defensor demana l’absolució de l’acusada.

Avui també el director d’un banc de Felanitx ha reconegut a l’Audiència de Palma haver estafat una clienta d’avançada edat que tenia la capacitat mental deteriorada. Li va fer signar un poder notarial per poder disposar dels seus béns i lucrar-s’hi, a canvi de la falsa promesa que la cuidaria. Ha acceptat una pena d’un any de presó que es pot substituir per una multa de 4.500 euros.

09/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris