X

Mallorca, en risc per temperatures de fins a 36 graus

L'Aemet activarà l'avís groc a l'interior de l'illa

11/07/2018

Mallorca, en risc per temperatures de fins a 36 graus

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) tindrà activat aquest dimecres l’avís groc (risc) per altes temperatures a l’interior de Mallorca, que poden arribar fins als 36 graus.

L’avís estarà actiu entre les 13.00 i les 19.00 hores i s’espera que continuïn les altes temperatures al llarg del dijous.

En tota Espanya, un total de 15 províncies estaran aquest dimecres en risc groc per pluges, tempestes i altes temperatures de fins a 38 graus, segons la predicció de l’Aemet.

Les zones de risc per ruixats i tempestes corresponen a l’interior est de Galícia, entorn de la Serralada Cantàbrica occidental, Castella i Lleó, Pirineus, sud del Sistema Ibèric i en zones d’Aragó i de l’interior de Catalunya amb probabilitat que siguin localment fortes i ocasionalment amb calamarsa, principalment durant la tarda.

A més, es produiran ruixats dispersos i ocasionals a altres punts de la meitat nord peninsular, preferentment en els entorns d’àrees muntanyenques on localment podrien tenir certa intensitat. Es preveu nuvolositat d’evolució a gran part de l’interior peninsular amb intervals de núvols baixos matinals en litorals i zones properes. A Canàries es preveu intervals nuvolosos en el nord de les illes i probables calitges.

Les temperatures diürnes aniran en descens en la meitat de l’oest peninsular, més acusat en el nord-oest peninsular i a Canàries. A l’àrea mediterrània aniran en lleuger descens, amb pocs canvis o en ascens en el litoral sud-est. Màlaga, Lleida i Mallorca estan, no obstant això, en situació de risc per altes temperatures.

D’altra banda, hi haurà vent de ponent en el litoral andalús, i del nord-oest i nord a l’àrea Cantàbrica i Galícia. Els vents seran fluixos en general, sent més intensos en àrees de tempesta. A més, es preveuen règim d’alisis a Canàries, amb intervals forts.

11/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris