X

Detingut un home a Santa Margalida per nombroses estafes amb assegurances

El responsable donava d'alta les assegurances que li contractaven, cobrava els diners i no els lliurava a la companyia en qüestió

12/07/2018

Detingut un home a Santa Margalida per nombroses estafes amb assegurances

Foto d'arxiu. /EUROPA PRESS

La Guàrdia Civil de Santa Margalida ha detingut a un home de 47 anys com a presumpte autor d’un delicte continuat d’estafa, atès que fins al moment es coneixen centenars de persones afectades des de l’any 2014.

Segons ha informat l’Institut Armat en un comunicat, la recerca està relacionada amb l’estafa de pòlisses d’assegurances de vehicles, llar i pimes, emesos pel gerent d’una agència mediadora d’assegurances.

La recerca es va iniciar el passat mes de maig arran de les diferents denúncies que es van ser rebent. Al principi, els van semblar casos aïllats, però, amb el temps, van comprovar que es tractava d’una estafa amb nombrosos afectats, per la qual cosa es va obrir una operació.

Durant la recerca, que actualment continua oberta, es va comprovar que el detingut donava d’alta les assegurances que li contractaven, cobrava els diners i no ho lliurava a la companyia asseguradora, per la qual cosa aquesta, al cap d’uns dies, donava de baixa la pòlissa i la persona afectada es marxava confiada que estava assegurada.

En anar perdent confiança amb les diferents companyies asseguradores amb les quals treballava habitualment, el detingut va començar a contractar les pòlisses a través d’altres corredors d’assegurances als quals també enganyava.

La Guàrdia Civil explica que el detingut és una persona molt coneguda a la localitat de Santa Margalida, la qual cosa va fer que molt poques persones li denunciessin malgrat tenir coneixement de les irregularitats.

Dimarts passat es va produir la detenció, encara que encara continua la recerca a causa de l’elevat nombre d’afectats i amb l’objectiu d’evitar més fraus.

La Guàrdia Civil ha sol·licitat que qualsevol persona perjudicada pel detingut es posi en contacte amb la caserna de Santa Margalida en el telèfon 971 52 30 22, a l’efecte de que es duguin a terme les corresponents comprovacions.

12/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris