X

Les benzineres oferiran fins a 10 tipus de combustible

El govern central anuncia mesures contra els vehicles dièsel

12/07/2018

Les benzineres oferiran fins a 10 tipus de combustible

La benzina 95, la 98 i els dièsels actuals tenen els dies comptats. A partir de dia 12 d’octubre començaran a desaparèixer aquestes nomenclatures.

Les benzineres hi podrem trobar fins a deu tipus de combustible diferent. Hauran d’estar indicades amb unes etiquetes homologades per la Unió Europea. Les de benzina seran rodones i n’hi haurà tres tipus: E5, E10 i E85. Les de dièsel seran quadrades i també n’hi haurà tres: B7, B10, i XTL. I les de gas i hidrogen, que seran quatre, aniran indicades amb un rombe.

Durant un temps, les etiquetes noves conviuran amb les antigues perquè els usuaris s’hi acostumin. Cada conductor haurà de saber a quin combustible equival el que fan servir ara.

Mentrestant, les administracions lluiten cada vegada més contra el dièsel. La ministra de Transició Energètica, Teresa Ribero, ha confirmat la intenció de fer desaparèixer els vehicles dièsel, una mesura que ja va anunciar el govern balear fa mesos. El 2025 no podran entrar a les Illes vehicles dièsel ni se’n podran vendre de nous. Ara mateix, la venda d’aquests cotxes suposa un 30% del total.

El Govern central també es planteja apujar els impostos del dièsel. Dilluns la ministra d’Industria i Turisme, Reyes Maroto, visitarà les Balears. Representants dels concessionaris tractaran amb ella aquest tema.

12/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris