X

Sis propostes per a la zona de grans iots a Cala Figuera

L'Associació de Navegants proposa, a canvi, crear 350 amarraments de fins a 15 metres, però l'Autoritat Portuària continúa endavant amb el concurs d'idees

16/07/2018

Sis propostes per a la zona de grans iots a Cala Figuera

Sis propostes s’han presentat al concurs d’idees convocat per l’Autoritat Portuària per ordenar i urbanitzar la zona de Cala Figuera. Naumachia, Cala Viva, Font de Mar, Verdiblau o Terrasses del Port es diuen aquests treballs, d’entre els quals es triarà el que convertirà aquest indret del port de Maó en el reservat als grans iots.

Si ara només hi ha tres amarraments de fins a 32 metres d’eslora, amb el projecte que es tramita seran 60 els llocs on tindran cabuda els iots d’entre 15 i 100 metres. Envoltats d’una esplanada, una passarel·la damunt la mar i un nou ascensor que connecti el port amb la ciutat. Una inversió màxima de 15 milions, que també inclou 80 amarraments per a petites barques de fins a 8 metres.

Però aquesta concessió no satisfà l’Associació de Navegants, qui avisa que així no es dona resposta a la demanda local. Diu que els preus dels amarraments al port són prohibitius per als residents, que ja no poden tenir la seva barca a la mar. Per açò ha presentat una proposta per crear a Cala Figuera 350 amarraments de fins a 15 metres. Autoritat Portuària, que és a punt de resoldre el concurs d’idees en sentit contrari, encara no hi ha donat resposta.

16/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris