X

Les famílies dels nins robats demanen obrir les fosses comunes dels cementiris

L'entitat Orígens diu que d'aquesta manera podran investigar els presumptes casos de sostracció de nounats

18/07/2018

Les famílies dels nins robats demanen obrir les fosses comunes dels cementiris

L’Associació Orígens de Balears demana al Govern que permeti l’obertura de fosses comunes per investigar la presumpta sostracció de nins robats. També reclama que es realitzin proves d’ADN per identificar els seus familiars. Algunes persones afectades tenen sospites que els seus fills nounats no moriren durant el part, sinó que foren entregats a famílies adoptives.

L’entitat ha fet arribar aquesta petició de manera verbal en una reunió que va mantenir amb la conselleria de Cultura. La vicepresidenta i portaveu d’Orígens, Paloma Alcauz, fa anys que cerca la seva germana bessona. Pensa que es tractaria d’un cas de nins robats. Alcauz diu que “la meva germana podria estar enterrada en una de les fosses comunes del cementiri de Palma. Si la fossa s’obre, podrem comprovar si hi ha les restes del cos de la meva germana”. Fa anys que l’entitat també demana un banc d’ADN gratuït perquè les famílies puguin investigar els presumptes casos de nins robats. “Fins ara les famílies hem hagut de pagar les proves d’ADN; els costos dels advocats i també nosaltres mateixos hem d’investigar els casos de nins robats”, lamenta la portaveu de l’entitat.

La conselleria de Cultura NO entra a valorar la petició d’Orígens d’obertura de les fosses comunes perquè la petició no s’ha fet per escrit.

18/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris