X

Ryanair cobrirà tots els seus vols nacionals als aeroports de les Balears

La companyia irlandesa haurà de garantir el 100% dels vols domèstics a les illes

20/07/2018

Ryanair cobrirà tots els seus vols nacionals als aeroports de les Balears

Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair. /EFE

El Ministeri de Foment ha decretat que Ryanair haurà de garantir fins al 59% dels vols a ciutats peninsulars i estrangeres i el 100% a les Illes durant els dos dies de vaga convocats pels sindicats de tripulants de cabina pel 25 i 26 de juliol.

D’acord amb la resolució ministerial per la qual es determinen els serveis mínims durant aquestes vagues, a la qual ha tingut accés Efe, l’aerolínia irlandesa haurà de garantir el 100% dels vols domèstics a les illes, entre el 35% i el 59% a les rutes a ciutats peninsulars i el 59% dels vols a ciutats estrangeres.

En el cas de les ciutats peninsulars, Ryanair haurà de garantir el 35% dels serveis en les rutes a les quals el mitjà alternatiu de transport suposi un desplaçament inferior a 5 hores, i el 59% quan sigui igual o superior a 5 hores.

Així mateix, es garanteixen “tots els serveis” l’hora dels quals de sortida programada fos anterior a l’inici de la vaga i l’arribada prevista de la qual es produeixi en el període d’atur.

Ryanair haurà de “adoptar les mesures necessàries” perquè els serveis essencials “es prestin en les condicions habituals del servei”, mantenint per a això el personal estrictament necessari de tripulants tècnics de vol i “salvaguardant a tot moment la seguretat de les operacions”, afegeix la resolució, avançada per El País.

El nombre de tripulants de cabina de passatgers (TCP) convocats a la vaga pels sindicats USO i Sitcpla a Espanya és de 1.807, mentre que els centres de treball afectats són les bases de Madrid, Màlaga, Las Palmas de Gran Canaria, Barcelona, Alacant, Sevilla, Tenerife Sud, Palma, València, Girona, Santiago de Compostel·la, Eivissa i Lanzarote, precisa la resolució.

Foment destaca que un passatger que va comprar el seu bitllet amb antelació suficient per obtenir una tarifa econòmica i que, com a conseqüència d’una vaga, es vegi obligat a buscar un passatge en una altra companyia aèria, “de ben segur haurà d’abonar per ella un import molt superior al que va pagar pel seu bitllet original”.

“Les dates en les quals es convoca aquesta vaga, en plena temporada turística d’estiu, incideix en l’alt nivell d’ocupació dels vols, la qual cosa dificulta la seva refundició (cancel·lació d’un o més vols per situar el passatge en un únic vol), quan no la impossibilita totalment”, afegeix.

“Els viatgers que han adquirit paquets turístics que inclouen desplaçament i allotjament, els solen fer amb gran antelació”, per la qual cosa resulta “complicat per a ells trobar solucions alternatives” i “a més s’arrisquen a perdre la resta de serveis associats al paquet contractat, com és el cas de l’allotjament”, agrega la resolució.

Per minimitzar l’impacte de la vaga, Ryanair ha procedit a cancel·lar a Espanya fins a 400 vols dels quals tenia programats per a aquests dos dies, la qual cosa afectarà a aproximadament a 75.000 passatgers.

El director general de Màrqueting de Ryanair, Kenny Jacobs, va dir aquest dijous a Efe que a menys d’una setmana de la vaga la companyia ha resituat ja a la meitat d’ells en altres vols en dies anteriors i posteriors als aturs i espera tenir resolta la situació de pràcticament tots ells aquest divendres.


 Ryanair cancel·larà 400 vols a Espanya per motiu de la vaga del 25 i 26 de juliol


 Foment diu que les cancel·lacions de Ryanair són legals, però s’han d’atendre els drets dels passatgers


 Compensacions d’entre 250 i 600 euros: els drets dels afectats per la vaga de Ryanair


 Un dels fundadors de Ryanair compra un palauet al carrer Sant Jaume de Palma


 Ryanair no fa el descompte de resident als nadons: 25€ per trajecte i sense ocupar seient

20/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris