X

El cranc blau americà arriba a Eivissa per quedar-hi

Detecten quatre crustacis invasors per primera vegada a les Pitiüses. A Mallorca i Menorca ja se n'havien detectat

20/07/2018

El cranc blau americà arriba a Eivissa per quedar-hi

Al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa s’ha detectat per primera vegada la presència de crancs blaus. En els darrers 10 anys, aquest crustaci invasor originari d’Amèrica s’ha estès ràpidament per la Mediterrània Occidental i l’any passat ja va ser filmat a Mallorca. A la Península, de fet, ja se’n venen a les peixateries.

Des de la costa americana el cranc blau va arribar a l’Europa atlàntica a principi del segle XX, més tard a la Mediterrània.

A països com Turquia i Grècia ja fa temps que se’ls mengen, encara el primer lloc on va aparèixer a Espanya va ser a una de les llacunes del Delta de l’Ebre, l’any 2012, d’on pertanyen aquestes imatges d’avui mateix, d’exemplars joves. Avui al Delta se’n poden comprar a les peixateries per uns 14 euros el quilo, i a Barcelona n’hi ha encara de més cars, a més de 23 euros el quilo.

L’espècie ‘Callinectes sapidus‘ és carronyaire i menja de tot, algues i altres crustacis i peixos. Els experts diuen que en principi no ha de desequilibrar els hàbitats marins autòctons, però que caldrà seguir-ne l’evolució.

20/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris