X

Maria Antònia Munar ja és al carrer per gaudir del seu primer permís penitenciari en 5 anys

Estarà en llibertat 72 hores, però haurà de presentar-se cada dia a les dependències policials i no podrà sortir de Mallorca

20/07/2018

Maria Antònia Munar ja és al carrer per gaudir del seu primer permís penitenciari en 5 anys

Maria Antònia Munar ha sortit per la porta principal de la presó de Palma a les set i vint de l’horabaixa. Mitja hora abans, el seu marit, Miquel Munar, havia entrat al centre penitenciari. Serà ell l’encarregat de tutelar-la durant aquest permís de tres dies.

A la sortida, l’expresidenta del Consell de Mallorca i del Parlament, no ha volgut fer declaracions, però sí ha donat les gràcies en repetides ocasions. No ha contestat cap pregunta dels periodistes, que li han demanat on passaria aquests dies.

Durant els tres dies de permís haurà de complir una sèrie de requisits penitenciaris: s’haurà de presentar cada dia a una caserna de la Guàrdia Civil, no pot sortir de Mallorca i se li ha retirat el passaport. Dilluns horabaixa, el seu marit l’haurà d’acompanyar al centre penitenciari, com a màxim a les 19:30h, quan es compliran les 72 hores de permís.

Maria Antònia Munar no ha respost les preguntes dels periodistes però tampoc ha eludit les càmeres. Acompanyada en tot moment pel seu marit, ha recorregut pausadament els pocs metres que la separaven de la porta de la presó fins al cotxe. Sempre, en tot moment, envoltada per la premsa.

És la primera vegada que la veim sortir del recinte penitenciari sense escorta policial. El seu advocat ja n’havia confirmat l’hora de sortida. I poc abans de les set arribava el seu marit, Miquel Munar. Mitja hora després, Maria Antònia Munar saludava ja des de la porta. A les mans, un quadern i un llibre. Diuen les seves companyes de mòdul que escriu i llegeix constantment.

Aviat farà 9 anys que Maria Antònia Munar entrava per primera vegada a l’Audiència de Palma per declarar. Munar era presidenta del Parlament, i s’enfrontava per primera vegada a una imputació. A les portes del tribunal, companys d’Unió Mallorquina l’aplaudien, mentre alguns ciutadans s’hi varen encarar.

Tothom recorda el moment quan, amb el cotxe que la Guàrdia Civil que solia emprar per traslladar presos, Munar ingressava a la presó de Palma.

De llavors ençà, l’expolítica només havia sortit del centre penitenciari per declarar. Ho va fer el 2014 per primera vegada. I al 2016, quan el seu aspecte ja denotava un canvi. Va ser en el cas Minser, precisament, que Munar va reconèixer per primera vegada dos delictes. A la tardor d’aquell mateix any, Munar confessava haver cobrat suborns i demanava perdó.

Ara té el seu primer permís en 5 anys. Alguns dels seus veïns de Costitx troben que arriba tard. Ha entregat el passaport, està tutelada i s’haurà de presentar els 3 dies a signar en seu policial o judicial.

20/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris