X

Ryanair preveu reduir vols hivernals i la seva flota si continuen les vagues

El conseller delegat de la companyia afirma que aquesta problemàtica podria derivar en "pèrdues de llocs de treball"

23/07/2018

Ryanair preveu reduir vols hivernals i la seva flota si continuen les vagues

L’aerolínia irlandesa Ryanair ha advertit aquest dilluns que podria reduir el seu calendari de vols d’hivern i la seva flota d’avions a les bases europees on els sindicats de pilots estan convocant “vagues innecessàries”, la qual cosa provocaria també “pèrdues de llocs de treball”.

El conseller delegat de la companyia, Michael O’Leary, ha indicat que espera més mobilitzacions aquest estiu per part de grups de pilots a Irlanda, i “possiblement” a Portugal i Alemanya, a les quals es sumen les aturades convocades ja per a aquest dimecres i dijous pels tripulants de cabina (TCP) a Espanya, Bèlgica i Portugal.

El directiu va recalcar que “farà front” a les protestes i que no cedirà davant les demandes que “posin en risc” el model de negoci de l’aerolínia de “baixos preus i alta eficàcia”.

O’Leary va efectuar aquestes declaracions durant la presentació dels resultats obtinguts en el primer trimestre fiscal, quan la companyia va guanyar 319 milions d’euros nets fins al 30 de juny, el 20% menys que fa un any.

De cara al següent trimestre, O’Leary ha dit que espera “més vagues al juliol i agost”, la qual cosa podria danyar la “confiança dels clients” i afectar a les reserves de bitllets anticipades als “mercats de certs països”.

No obstant això, es va mostrar confiat que les vagues de pilots “seran petites” doncs, segons ell, “representen a una diminuta minoria”, i va subratllar que la companyia serà “capaç de gestionar-les” a través de “cancel·lacions acuradament escollides”.

L’Associació de Pilots Irlandesos d’Aerolínies (*IALPA), que representa al centenar de pilots contractats directament per Ryanair, entorn del 25% del total d’aquest col·lectiu, efectuarà dimarts, una aturada de 24 hores, la qual cosa provocarà la cancel·lació de 16 vols entre Irlanda i el Regne Unit.

La resta de la plantilla de pilots a aquest país, uns 250, estan contractats per Ryanair a través d’agències o són autònoms.

A la mobilització de matí li van precedir altres dos també convocades per IALPA els passats 12 i 20 de juliol, amb suspensions de 30 i 24 vols al Regne Unit, respectivament, mentre que les rutes al continent van operar amb normalitat.

L’impacte de les vagues de TCP per a aquest dimecres i dijous serà major, segons preveu l’aerolínia, ja que solament a Espanya cancel·larà fins a 400 vols dels quals tenia programats per a aquests dos dies, la qual cosa afectarà aproximadament a 75.000 passatgers, mentre que a Bèlgica i Portugal la xifra ronda les 200 suspensions.

“Hem minimitzat l’impacte que tenen aquestes vagues en els nostres clients suspenent una proporció petita del programa de vols -entorn del 12% del total-, amb bastant temps d’antelació respecte al dia del vol, per permetre als passatgers que ho canviïn o rebin una devolució de l’import”, ha explicat O’Leary.

El directiu assegura que seguirà dialogant “activament” amb aquests col·lectius “a tota Europa”, al mateix temps que va acusar als sindicats de pilots de “aerolínies rivals” d’interferir en les negociacions amb “la nostra gent i els seus sindicats”.


Un dels fundadors de Ryanair compra un palauet al carrer Sant Jaume de Palma


Ryanair cobrirà el 100% dels vols entre les Illes i la Península durant la vaga de tripulants


Compensacions d’entre 250 i 600 euros: els drets dels afectats per la vaga de Ryanair


Foment estudiarà sancionar Ryanair per aplicar el 75% un dia després

23/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris