X

Els primers 16 refugiats del vaixell ‘Aquarius’ ja són al centre d’acollida de Son Rapinya

Els acollits han arribat aquest dimecres a Mallorca, des de València

25/07/2018

Els primers 16 refugiats del vaixell ‘Aquarius’ ja són al centre d’acollida de Son Rapinya

Els primers refugiats del vaixell Aquarius han arribat al centre d’acollida de Son Rapinya, a Palma. Es tracta de 16 persones, tot homes joves. Dotze d’ells són de nacionalitat sudanesa, tres de Nigèria i un de Camerun, informa el Govern en un comunicat.

Entre els acollits no hi ha menors d’edat. Han arribat de matí a l’illa, des de València, i ja han estat traslladats al nou centre d’acollida de persones refugiades de Palma, on ara es duu a terme el procés de presentació, acomodació i recollida d’informació personal.

En les properes hores rebran assessorament jurídic per poder tramitar les sol·licituds d’asil internacional, així com acompanyament per poder obtenir la targeta sanitària, l’empadronament i altres tràmits administratius.

L’objectiu, explica el Govern, és que aquestes persones puguin viure el procés d’acolliment i arribada a la nova ubicació amb normalitat i tranquil·litat.

El nou centre d’acollida de persones refugiades de Son Rapinya, gestionat per Creu Roja Illes Balears, és el segon centre habilitat pel Govern de les Illes Balears amb aquest objectiu i té capacitat per a 25 places.

25/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris