X

Menorca vol recuperar la memòria de 500 menorquins represaliats durant la Guerra Civil i la dictadura

Ahir va fer la primera passa amb la presentació del projecte al Memorial Democràtic, celebrat al Cementeri Vell de Ciutadella

28/07/2018

Menorca vol recuperar la memòria de 500 menorquins represaliats durant la Guerra Civil i la dictadura

Menorca es posa en marxa per rescatar de l’oblit la memòria dels 500 menorquins republicans represaliats o desapareguts durant la Guerra Civil i el règim franquista. Ho farà amb l’ajuda de l’historiador Josep Portella. Divendres va fer la primera passa amb la presentació del projecte al Cementeri Vell de Ciutadella, durant la celebració del Memorial Democràtic: un acte organitzat pel Consell per donar a conéixer el projecte de recuperació de la memòria dels desapareguts, en compliment de la Llei autonòmica, aprovada fa quatre mesos.

Durant l’acte, van intervenir familiars de persones desaparegudes o represaliades, amb especial atenció a la figura de Dionisi Gelabert, un obrer ciutadellenc mort durant una protesta pels drets laborals l’any 1936. El seu fill va rebre un ram de flors.

Ara, s’obre el procés de recerca i investigació. Les famílies interessades, poden contactar amb l’historiador Josep Portella, a través del Consell.

28/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris