X

El PIB de les Illes creixerà un 3% el 2018, per damunt de la mitjana nacional

Les CCAA amb creixements superiors a l'arxipèlag balear serien Aragó (3,4%) i Múrcia (3,2%)

31/07/2018

El PIB de les Illes creixerà un 3%25 el 2018, per damunt de la mitjana nacional

El Producte Interior Brut (PIB) de les Illes creixerà un 3% en 2018, per damunt de la mitjana nacional (2,7%), segons recull l’últim estudi del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede).

Segons l’última anàlisi mensual de Ceprede, les CCAA amb creixements superiors a l’arxipèlag balear serien Aragó (3,4%) i Múrcia (3,2%).

Les dades mostren una dispersió de creixement d’1,5 punts percentuals de diferència en l’avanç regional. Així, mentre unes economies presenten un avanç benvolgut superior al 3%, unes altres es situen entorn del 2%.

En aquest sentit, després de Balears (3%) es situen Catalunya (2,9%), Navarra (2,9%) i Galícia (2,8%). Mentre que, amb un creixement similar a la mitjana nacional estan les regions d’Andalusia, Astúries, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Madrid, País Basc i La Rioja. Per davall d’aquesta mitjana es situen la resta de regions, amb avanços d’entre l’1,9% i el 2,4%.

Per obtenir les seves prediccions, Ceprede ha tingut en compte 15 indicadors de l’activitat econòmica, com els afiliats a la Seguretat Social, el IPI, el consum de combustibles, les matriculacions, el comerç exterior o les pernoctacions. Aquesta informació està modelitzada considerant la base de dades oficial de l’INE per a la comptabilitat regional (CRE).

31/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris