X

Els funcionaris de la presó de Palma es concentren per reclamar més seguretat

El centre penitenciari de Ciutat és el que registra més atacs a l'Estat

02/08/2018

Els funcionaris de la presó de Palma es concentren per reclamar més seguretat

Una seixantena de funcionaris s’han concentrat, aquest dijous al migdia, a les portes del centre penitenciari de Palma per reclamar al Govern central mesures per posar fi a les agressions físiques que pateixen els treballadors per part dels reclusos. La de Palma és la presó de l’Estat amb més atacs. L’any passat se’n registraren un total de 62.

El delegat del sindicat UGT a la presó de Palma, David Rodríguez, ha explicat que enguany s’ha incrementat el nombre de presos amb malalties de salut mental. Rodríguez ha dit que manca atenció per atendre aquestes patologies, ja que tan sols hi ha uns quatre psicòlegs per atendre una població de 1.300 reclusos. Rodríguez ha explicat que “la presó de Palma no té cap psiquiatre en plantilla. Tans sols comptam amb un professional que ve una vegada a la setmana per atendre els presos. Els funcionaris no esteim preparats per atendre els interns amb problemes de salut mental que a vegades són persones molt periolloses, tenen brots i solen ser també violents”.

Estigmatització

En relació a aquestes declaracions, el gerent de l’Associació de salut Mental S’Estel, Guillem Febrer, assenyala que “s’ha d’anar en compte i diferenciar entre una persona que té un problema de salut mental i una persona violenta. Una persona violenta amb un problema de salut mental continuarà essent violenta. En canvi, aquell qui és pacífic i té un problema de salut mental, continuarà essent pacífic”.

La solució que proposa Febrer és “intentar que les persones que tenen un problema de salut mental no ingressin a un centre penitenciari i això s’aconsegueix millorant els recursos fora de la presó”. La presó, és segons el gerent de s’Estel, el darrer recurs i l’únic que tenen persones amb una malaltia de salut mental.

02/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris