X

El PSOE lidera la intenció de vot per primera vegada en nou anys

El darrer baròmetre del CIS sitúa Pedro Sánchez com el líder polític més ben valorat

02/08/2018

El PSOE lidera la intenció de vot per primera vegada en nou anys

El canvi de govern ja es nota a les enquestes… El darrer baròmetre del CIS sitúa el PSOE com la força més votada, i deixa el PP i Ciutadans empatats en segona posició. Pedro Sánchez millora en la seva puntuació personal, però torna a suspendre. Només un dels seus ministres aconsegueix l’aprovat.

L”efecte Sánchez’ es reflecteix en el darrer baròmetre del CIS. El PSOE seria la força més votada, i guanyaria gairebé vuit punts respecte l’enquesta anterior, del mes d’abril. PP i Ciutadans queden empatats, en segona posició. Podem i les seves confluències s’enfonsen i perden quatre punts.

En la valoració dels líders encara no apareix Pablo Casado, perquè les enquestes es van fer durant la primera quinzena de juliol, quan encara no era president del PP. Amb tot, destaca que Mariano Rajoy va guanyar unes dècimes de valoració després de perdre la moció de censura. Pel que fa als nous ministres, només obté l’aprovat el titular de Ciència, Pedro Duque. La menys valorada és la d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

L’atur i la situació econòmica continuen sent la principal preocupació dels espanyols, mentre que la política i la corrupció davallen.

02/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris