X

El GOB detecta fondejos de megaiots de lloguer damunt de posidònia

L'Associació d'Empresaris d'Activitats Marítimes de Balears creu que hi haurà dificultats per fer efectives les sancions a aquests tipus d'embarcacions 

02/08/2018

El GOB detecta fondejos de megaiots de lloguer damunt de posidònia

El GOB ha detectat que una gran part dels casos identificats i registrats per la Plataforma SOS Posidònia per fondejar sobre les praderies protegides pertanyen a grans embarcacions de lloguer. Mentrestant, el decret de Posidònia comença a donar les seves primeres passes en l’aplicació de sancions.

El GOB, a través del seu compte de Twiter @SOSposidonia, difon denúncies ciutadanes relacionades amb aquesta espècie protegida. El passat mes de juliol, la plataforma va comunicar 82 casos de possible fondeig sobre praderies, a partir de cartografia oficial disponible i fotografies aèries.

No obstant això, dels casos comunicats, una trentena apareixen en webs de lloguer xàrter, de grans iots. La majoria d’ells amb bandera de paradisos fiscals del Carib, del Pacífic o del Mediterrani.

Des de l’Associació d’Empresaris d’Activitats Marítimes de Balears expliquen les dificultats per fer efectives les sancions a aquests tipus d’embarcacions.

Les denúncies i la vigilància entorn de tot tipus d’embarcacions prossegueixen, amb l’objectiu de preservar la riquesa del fons marí de les Balears.

02/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris