X

Dimiteix la directora del Centre Oceanogràfic de Balears

La científica Salud Deudero renuncia al càrrec a causa de la paràlisi burocràtica que, segons ha assegurat, pateix el centre i que impedeix impulsar la investigació.

02/08/2018

Dimiteix la directora del Centre Oceanogràfic de Balears

Salud Deudero ha confirmat a ib3 notícies que presentà la dimissió a principi del mes de juliol i, de moment, continua en el càrrec en funcions perquè encara no s’ha designat un substitut.

La científica renuncia per la paràlisi burocràtica que, explica, ofega des de fa temps la investigació al centre de les illes, que ara depèn del Ministeri de Ciència.

Deudero diu que la tramitació per contractar investigadors s’allarga 16 mesos i això compromet poder tirar endavant els projectes internacionals aconseguits. Fet que va dur els treballadors a manifestar-se a principi d’enguany.

La directora de l’Oceanogràfic en funcions, també, assegura, que és un problema la No execució de pressupostos i que, per burocràcia, el vaixell Francisco de Paula Navarro, continua avariat un any i mig després d’espenyar-se, i això impedeix dur a terme campanyes de recerca. Explica que, mentre a altres centres dimensions similars tenen una dotzena d’administratius, a les illes, hi ha dues persones fent aquestes tasques.

Salud Deudero, que arribà al càrrec de la institució centenària fa poc més d’un any, continuarà a l’Oceanogràfic com a investigadora.

02/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris