X

EN DIRECTE: El simulacre dels Moros i Cristians de Pollença

Al web IB3.org, podeu veure aquesta retransmissió en streaming

02/08/2018

EN DIRECTE: El simulacre dels Moros i Cristians de Pollença

“Mare de Déu dels Àngels, assistiu-nos! Pollencins, alçau-vos! Els pirates són aquí!”. A partir de les 19 hores, seguiu el crid de Joan Mas, l’heroi de Pollença, en directe per IB3 Televisió, i en aquest enllaç.

La retransmissió començarà a les 17.30 h, i durant prop de dues hores, IB3 Televisió oferirà la tradicional batalla de Moros i Cristians del poble pollencí. Els espectadors podran seguir el recorregut amb imatges en directe des dels indrets més emblemàtics, gràcies a la cable Cam.

Tendrem la narració d’Àngela Alfaro com a presentadora, Eva Cerdà (Punt Informatiu), Lluc Rosselló i Joan Martorell.

Els actes s’inicien a la plaça de l’Almoina amb la trobada de Joan Mas, líder dels cristians i, Dragut, líder dels otomans. A les 19 h, després del crit popular de Joan Mas implorant a la Mare de Déu dels Àngels, es desenvolupa la batalla entre moros i cristians i finalitza a l’antic camp de futbol, on té lloc la darrera batalla.

Aquest acte posa el punt final a les festes de la Patrona de Pollença. El poble commemora la batalla dels pollencins contra 1.500 corsaris del 30 de maig del 1550. Capitanejats per Joan Mas, enguany representat per Joan Vanrell, que va sortir al carrer Major per alertar la població de l’atac, i que venceren els adversaris, comandats pel corsari Dragut. Després de la victòria, Joan Mas recull la bandera corsària de la mitja lluna i es dirigeix a la parròquia, amb la resta de cristians per donar gràcies a la Patrona.

 

 

02/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris