X

L’operació Titanum acaba amb la banda que introduïa droga a Mallorca al doble fons de cotxes

L'operació deixa 17,5 quilos de cocaïna, 438.000 euros i 16 persones detingudes

03/08/2018

L’operació Titanum acaba amb la banda que introduïa droga a Mallorca al doble fons de cotxes

L’operació Pitaya és l’origen de Titanum. Fa un any a Portugal, la Guàrdia Civil i la Policia Judicial portuguesa interceptaren 32 quilos de cocaïna i en detingueren el cap de l’organització. Ja al setembre i per identificar i detenir els integrants d’aquesta banda, comença Titanum. L’objectiu és aturar l’entrada de droga a Mallorca oculta en el doble fons de cotxes que arribaven al port de Palma.

La investigació va obtenir els primers resultats aquest mes de juny. La Guàrdia Civil va detenir 5 persones i va intervenir 14 quilos de cocaïna a Barcelona provinent de Portugal i amb destinació a Mallorca. També 240.000 euros. A principis de juliol es va fer la primera detenció a Mallorca.

Aquesta setmana, a la segona fase de l’operació, s’han practicat 10 escorcolls a diferents localitats, com ara Palma, Marratxí, Sencelles i Calvià, i allà la Benemèrita ha interceptat mig quilo de cocaïna, 10 de haixíx, diverses quantitats d’speed, bàscules, 218.000 euros, una part dels quals es trobava amagat a un traster de Porto Pi, i dues armes simulades:

De les setze persones detingudes al llarg de tota l’operació, catorze són ja a la presó i la Guàrdia Civil considera desarticulada aquesta banda. A més, descarta qualsevol nexe amb els clans de Son Banya, però destaca amb preocupació que els distribuïdors de drogues cerquen nous punts de venda fora del poblat.

03/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris