X

La cruenta historia dels refugiats rescatats per l’Aquarius

Dos dels immigrants que arribaren a Mallorca parlen amb els mitjans de comunicació per contar la seva cruenta història fins arribar a l'illa

03/08/2018

La cruenta historia dels refugiats rescatats per l’Aquarius

Dos dels 16 immigrants que viuen, des de fa més d’una setmana, al centre d’acollida de Son Rapinya a Palma han parlat amb els mitjans de comunicació per contar la seva cruenta història fins arribar a Mallorca. Són part del grup de 600 persones que varen ser salvades pel vaixell Aquàrius.

Esclavitud, mesos a la presó a Líbia i, en escapar, acabar en mans de les màfies d’immigrants. Són trets que tenen en comú les històries d’Omran i Ntouba. Han estat sotmesos a agressions, confinats amb altres persones sense menjar o aigua durant dies. Un cop les màfies els van posar dins una barca varen quedar sense benzina i sense saber on eren.

Finalment van ser rescatats per l’Aquàrius i, després de passar un mes a València, ell i altres 14 persones són des del 25 de juliol al centre de Son Rapinya habilitat ara per acollir refugiats. Desconeixen quin serà el seu futur a Espanya. Estan molt agraïts de l’acollida que han rebut. Esperen poder quedar-hi i començar una nova vida.

03/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris