X

Fiab i Ecoembes presenten al·legacions al Projecte de Llei de Residus

Consideren que la llei atempta contra les normatives estatals i europees

09/08/2018

Fiab i Ecoembes presenten al·legacions al Projecte de Llei de Residus

Rebaixar les xifres de plàstics és el que cerca la futura llei de residus. Un norma que no agrada la Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes ni tampoc a Ecoembes. Consideren que, en el seu articulat, el projecte de llei atempta contra normatives estatals i europees, i demanen la modificació i, fins i tot, la retirada d’algun article.

La Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes, FIAB, que integra 45 associacions i que va generar, el 2016, 572 milions d’euros a les Illes Balears, apel·la al concepte de la “unitat de mercat” i afirma que és inviable produir de manera diferent a cada comunitat autònoma.

El projecte de llei prohibeix la distribució de productes de plàstic: tassons i plats, canyetes, foguers de plàstic i càpsules de cafè i també els productes alimentaris en monodosi, com ara els sobres de sucre, de quètxup i d’oli a més dels envasos d’un sol ús; per exemple, els tassons del cafè per endur i les capses de les hamburgueses. Unes prohibicions dirigides a hotels, restaurants i cafeteries.

Ecoembes apel·la també a la normativa estatal i a una directiva europea que prohibeix restringir la lliure circulació d’envasos que compleixin aquesta mateixa directiva. Afirma també que els articles 22, 23 i 24 del projecte de llei entren en conflicte amb la normativa estatal de responsabilitat ampliada del productor. Això significa que el mateix fabricant ha d’assumir el cost de recollir i tractar aquests residus. Fins al pròxim 24 de setembre s’hi poden presentar al·legacions.

09/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris