X

Les Balears suspenen en accessibilitat: només un 1% dels hotels tenen habitacions adaptades

Dels 233 hotels que s'ofereixen per Internet, només un 25% són aptes per a cadires de rodes

10/08/2018

Les Balears suspenen en accessibilitat: només un 1%25 dels hotels tenen habitacions adaptades

Les Balears no són, ara per ara, una destinació adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Ho posa de manifest el darrer observatori publicat per la Fundació de l’ONCE que apunta que l’arxipèlag ha de millorar la seva accessibilitat perquè tothom pugui gaudir dels serveis oferits.

Aquest informe apunta, per exemple, que dels 233 hotels que s’oferien a Internet a les illes, només una quarta part asseguraven ser aptes per a cadires de rodes. I d’aquests, només una mínima part -un 18%- tenien habitacions correctament adaptades. Els tècnics de l’ONCE varen visitar 17 dels hotels que a les Balears s’oferien com a accessibles a Internet i varen comprovar que realment no era així: sí que hi havia accessos adaptats, però després no les estances no disposaven de tots els elements que necessita una persona amb mobilitat reduïda.

“Per a ells una habitació adaptada és una habitació de grans dimensions, i no és només això.  El principal problema que ens trobem és que la informació que es dona, segurament per desconeixement, no és fiable”, explica Carlos Sánchez, tècnic d’Accessibilitat Universal de la Fundació de l’ONCE, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

 

També suspenen els restaurants i les platges

En el cas dels restaurants, la situació no és gaire millor: Dels 560 restaurants trobats a Internet, només el 42 % assegura estar adaptat per a clients amb cadires de rodes, i tan sols un de cada quatre només té el bany adaptat. Pràcticament cap no tenia ni menús en formats alternatius ni personal format en atenció a persones amb discapacitats. Les platges també suspenen: cap té banys adaptats ni passarel·les amb contrast cromàtic.

La Fundació L’ONCE insisteix en la necessitat de millorar l’accessibilitat del sector turístic balear. Assegura que els visitants amb discapacitat fan una despesa mitjana que supera els 800 euros per persona, enfront dels 630 que deixen els turistes sense necessitats especials, un 30 per cent més.

10/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris